Ventoux3

Jarenlang heb ik de Mont Ventoux opgefietst voor Ven2-4Cancer. In 2014 heb ik opnieuw deze "reus van de Provence" opgefietst maar nu voor de stichting Stop Hersentumoren. Ik fiets als gast in het team van de Politie eenheid Rotterdam. We heten The Ven2Cops en hebben een eigen website.
Samen met de organisatie van Ventoux3 gaan we op 11 september 2015 1, 2 of 3 keer de MontVentoux op om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren.

       

Twee keer boven op Mont Ventoux

12 september 2014 D-day.

Om zes uur 's morgens vertrek ik samen met een paar honderd andere fietsers, lopers en wandelaars vanuit Bédoin naar de top van Mont Ventoux. Het is fris; vanaf Châlet Reynard is de harde wind voelbaar en ik heb moeite met de laatste bocht. Je wordt gewoon "uit koers" geblazen.
In Sault schijnt inmiddels de zon uitbundig, het is lekker warm en de koffie op het terras smaakt prima. Ik besluit voor de tweede keer omhoog te fietsen. In de aanloop door de mooie lavendelvelden lopen de benen gelijk vol maar na verloop van tijd vind ik een lekker ritme en zonder problemen kom ik opnieuw bij Châlet Reynard. Even koffie pauze, de benen schudden, moed verzamelen voor het laatste zes zware kilometers door het "maanlandschap". Wind is er nog steeds maar gelukkig minder dan in de ochtend.
In de stralende zon finish ik voor de tweede keer.

Een leuk persoonlijk, sportief succes maar belangrijker is dat we met Ventoux3 ruim drie ton bij elkaar fietsen.
Dit geld is gealloceerd aan diverse vooronderzoeken met als doel het onderzoek naar hersentumoren voor te kunnen zetten. Dit is gepresenteerd op een mini-symposium in Zeist op 27 oktober j.l.

Op de site van ons team Ven2Cops en de Stichting Stop Hersentumoren kun je meer lezen.

Een ander goed doel, een nieuwe uitdaging

Op 12 september ben ik in Frankrijk om samen met veel andere mensen de Mont Ventoux op te fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren.

Ik heb tot nu toe nooit verder achter elkaar geklommen dan 2040 hoogtemeters. De eerste beklimming vanuit Bédoin heeft 1629 hoogtemeters, de tweede vanuit Sault 1217. Dat wordt mijn persoonlijke uitdaging: 47 kilometer klimmen en 2846 hoogtemeters.

Flink doortrainen dus!

Wijn verkoop is gestart voor Ven2-4Cancer

Zeker met de komende feestdagen is het heerlijk om een goede wijn te drinken en/of om wijn weg te geven. Hiervan genieten en tegelijkertijd een goed doel steunen is een perfecte combinatie. Domaine Marotte stelt ons hiervoor uitstekende wijnen ter beschikking tegen kostprijs waardoor er een mooie bijdrage wordt geleverd aan het evenement Ven2-4Cancer. Klik hier voor meer informatie.

Een goed begin.........

...is het halve werk. Om goed te trainen is het niet alleen belangrijk een trainingsdoel te hebben (Ven2-4Cancer 2013) maar ook om op de juiste manier te trainen. Op de foto doe ik een inspanningstest om je maximale zuurstofcapaciteit te meten. Dit is de basis om je omslagpunt en je hartslag zones te bepalen zodat je optimaal kunt trainen.

Ik heb me inmiddels ingeschreven voor de aflevering in 2013: op 13 september wil ik dan 2x de Mont Ventoux beklimmen. Daarvoor moet flink getraind worden; ik heb er zin in!

Het is opnieuw gelukt!

Op 7 september vertrokken fietsers, wandelaars en hardlopers vanuit Malaucène naar de top van de Mont Ventoux. Een steile klim van 1568 meter ligt voor je, sommigen weten al dat ze 2, 3 of zelfs 4 keer omhoog gaan fietsen. Mijn limiet ligt die dag bij 1x en een beetje. 2000 hoogtemeters overbruggen is mijn doel en dat lukt. Ik ben blij en tevreden. Het gaat goed en ik besluit dezelfde dag nog om volgend jaar 13 september 2013 2 keer omhoog te fietsen.

Los van mijn persoonlijke ambities is het bedrag wat we ophalen voor onderzoek naar kanker uiteraard veel belangrijker. Ik ben trots dat ik deel uit kan maken van het team van de politie (www.ven2cops.nl) en dat we nu al op 88.000 Euro zitten. De hele organisatie zit samen met de toegezegde gelden op 505.000 Euro.

De teller loopt nog door tot eind november/begin december; ik ben erg benieuwd waar we op uit gaan komen.

De organisatie van het evenement is erg goed. Châpeau voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Wellicht ten overvloede maar ik meld nog maar een keer dat Ven2-4Cancer een strict anti-strijkstok beleid hanteert. Niemand wordt betaald en alles gaat rechtstreeks naar het onderzoek naar kanker.