De motivatie

Waarom gaat iemand op de racefiets de Ventoux op? De sportieve uitdaging is zeker een beweegreden maar ik vind het mooi om dit te koppelen aan een goed doel. Ook ik heb in mijn familie-, vrienden- en kennissenkring te maken met dierbaren die kanker hebben. Gelukkig heb ik vaak meegemaakt dat zij herstelden. Ik ben daar oprecht dankbaar voor. Behalve door wilskracht, doorzettingsvermogen en geluk kunnen mensen vooral herstellen van kanker door de huidige stand van de medische wetenschap. Kankerpatienten putten hoop uit de kennis en hopen ook op nog betere medicijnen. Daar wil ik graag mijn (bescheiden) steentje aan bijdragen: zelf een sportieve uitdaging aangaan en dit combineren met het inzamelen van geld.
Samenvattend zijn de steekwoorden voor mijn motivatie: dankbaarheid en hoop.